Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Grejen med Dark Souls? Jag gästar Radio Speltorsk och reder ut!

8 Skrivet av - 20 november, 2012

Jag höll ju nästan på att glömma! Mitt i all post-gamex-stress så hann jag med att hänga med Radio Speltorsk-Sebastian och Deadly8bitNinja-Kristoffer för att götta ner mig i ett av mina absoluta favoritspel: Dark Souls!

Det blev ett helt specialprogram om Demon’s Souls och Dark Souls som finns att höra på Radio Speltorsks hemsida. Vi pratar grymma bossar, våra bästa builds och förstås om vad själva grejen med übersvåra Dark Souls och Demon’s Souls är. Vi försökte hålla oss så nybörjarvänliga som möjligt, men jag misstänker att det spårade ur rätt bra och blev ultranördigt mot slutet. Men lyssna gärna och berätta vad ni tycker! Och har ni några D’Souls-frågor? Hojta!

Dun-dun-dun! Sist jag spelade blev jag randominvaderad av den här kämpen. Han fick spö!

Dun-dun-dun! Sist jag spelade blev jag randominvaderad av den här kämpen. Han fick spö!

Som ett Disney-slott! Fast skitläskigt och dödligt.

Som ett Disney-slott! Fast skitläskigt och dödligt.

Viktigt att passa sig för Basiliskerna, annars blir man sten. :(

Viktigt att passa sig för Basiliskerna, annars blir man sten. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Jesper - 20 november, 2012

I ärlighetens namn tyckte inte jag att Dark Souls var sådär himla svårt. Det som gör att det anses svårt är att det är ett helt annat sätt att spela spel än vad man är vad vid i 2000-talet.
I Dark Souls måste man ta det lugnt, stressar man så dör man. Dark Souls är också ett spel som man måste lära sig själv vad som funkar och vad som inte funkar då spelet inte berättar speciellt mycket för spelaren. Detta betyder trial-and-error med resultatet att man dör rätt många gånger.

Jag tror som sagt att den största anledningen till att Dark Souls anses vara svårt är att det 1. berättar väldigt lite, 2. är oförlåtande om du hetsar, 3. har ett annorlunda sätt att spela jämfört med andra spel nu för tiden.

Jag inser att detta låter elitistiskt men jag anser att i princip alla kan klara Dark Souls (vissa tar självklart mer tid på sig än andra) bara de tar det lugnt. Det finns dessutom mängder av information att tillgå vilket gör trial and error elementen avsevärt mindre.

Det är dock möjligt att jag är en machocist som gillar att bli utmanad och straffad av spel eftersom det påminner mig om den gamla skolans spel, när jag var ung.

Jag lade för övrigt ca 60 timmar och var soul level ~70 när jag klarade Dark Souls, jag kommer antagligen att spela det en runda till.

ps. Jag gillade podden. Consider me an Angelica-fanboi. ds.

Mattias Andersson - 2 december, 2012

Bra avsnitt! Lyssnar på varje avsnitt men när det helt dedikerat åt Dark Souls så kan man ju inte låta bli.

Håller också med Jesper om att det inte är så fasansfullt svårt som man låter sig ”skrämmas”

Sjukt bra spel och jag är galet peppad på en uppföljare!

Mattias S - 3 december, 2012

Minns att jag köpte Dark Souls för att få en utmaning, men tror inte att 2-hands svärd var det optimala vapnet för jag fastnade 15 min in i spelet.

Angelica - 10 december, 2012

Jesper: Vad fint att du delar med dig, mycket intressant att läsa din syn på Dark Souls. Håller verkligen med dig om att alla kan spela Dark Souls, tålamod och lugn är nyckelord :)

Markus: Och det hurrar vi för! Kul med uppföljare :D

Jesper - 19 december, 2012

Markus: Sweet baby Jesus, det var snyggt. Fast jag gissar att det finns en disclaimer: ”Might not represent actual gameplay footage”. Kanske om det kommer till nästa generation snarare än denna.

Vore trevligt om det var så snyggt dock, 1an är inget speciellt i grafikväg tyvärr.

Markus - 19 december, 2012

Jesper: Fast jag gissar att det finns en disclaimer: ”Might not represent actual gameplay footage”

Så är det ju alltid, när det gäller cinematiska trailers för spel.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp