Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Magic-snack: Rally and Rout Eventdeck

2 Skrivet av - 25 mars, 2013

Ända sedan i somras har jag och Nikke varit som tokiga i att samla på oss kort mötas i Magic-matcher. Vi spelade en del Magic: The Gathering när vi var små och började lira den digitala versionen som släpptes på XBLA för några år sedan, men nu är cirkeln alltså sluten och vi är tillbaka till gamla hederliga samlarkort i papper.

Har du inte alls koll på vad Magic the Gathering är så föreslår jag att du läser mitt inlägg om Magic the Gathering: Duels of the Planeswalkers 2012 eller spanar in Nikkes videoblogg om 2013-versionen. Så, har du koll nu? Bra! För jag tänkte skriva några rader om en av dom senaste event-lekarna som jag kikat närmre på.

En event deck är en färdigbyggd lek som är lite mer avancerad än en intro-kortlek, och tanken är att du ska kunna använda en event-kortlek som bas för att få ihop en schysst lek att möta andra spelare i till exempel turneringar. Eventpacket man köper innehåller en lek på 60 kort, en sideboard med 15 kort du kan byta in för att anpassa leken efter din motstånderes lek och en tärning för att räkna liv.

Rally and Rout-leken är en av dom två event-lekarna från Gatecrash-serien och det är också den jag utan tvekan gillar bäst. Den är baserad på den röda och vita Boros-guilden i Gatecrash och lekens upplägg är relativt enkelt. Spela ut så mycket varelser som möjligt och attackera med minst tre åt gången för att aktivera Battalion-egenskapen på Boros Elite och Firefist Striker. Många snabba varelser och några få billiga magier är det som gäller.

Några av mina favoriter i leken är Boros Charm som är ruskigt flexibel och kan rädda flera olika lägen (tyvärr innehåller leken bara två, så jag borde nog peta in två till!) och Spark Trooper som visserligen bara håller för en attack men är kul att spela, plus att man får se motståndarens reaktion när man sticker in med 6 i lifelink-skada. Boom!

Wizards of the Coasts hemsida finns lista över alla kort i Rally and Rout-leken, och lite mer info och tips, så kolla där om du vill veta mer. Priset i butik är ungefär 250 kronor, ett helt okej pris med tanke på korten leken innehåller kort som t.ex Clifftop Retreat och Silverblade Paladin.

Jag har en del idéer på hur jag ska förbättra leken (bland annat sugen på att plocka in lite Frontline Medic) och Boros billiga och många trupper som blir starkare tillsammans passar mitt spelsätt, det blir väldigt rakt på sak och inte allt för avancerat att spela. Den andra leken, Thrive and Thrash som bygger på blå-svarta Simic-guilden, har jag också spelat men är inte alls lika förtjust i. Men jag ser till att skriva några rader om den någon annan dag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Mlie - 26 mars, 2013

Jag gillar verkligen eventlekarna. Min Golgarilek är byggd utifrån just en eventdeck, som modifierats för att bli så bra som möjligt. För nybörjare är det ju så mycket bättre att börja spela med färdig lek för att lära sig grunderna och hur allt fungerar ^^

Linda - 27 april, 2013

Jag önskar jag hade tid, ork och råd att ”nörda” ner mig i Magic, tror jag hade tyckt det varit roligt… men just nu är det hundar som tar första plats. Kanske i framtiden dock :D

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp