Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Nästa generation är nära nu – vilken sida väljer du?

10 Skrivet av - 22 november, 2013

Idag har jag en fråga till dig!

Okej, har du svarat nu? Bra! Då kan ju jag avslöja hur jag tänker och vilken spelkonsol som kommer få flytta in i min tvbänk inom kort.

131122_deadrising

Först blir man ju pepp och tänker ”Yay! Ny konsolgeneration!” sen funderar man lite och undrar ”Men… var är spelen?”. När det kommer till Xbox One ser vi massa spel som redan släppts till Xbox 360. Battlefield 4, Call of Duty Ghosts och Assassin’s Creed IV: Black Flag till exempel. Hur mycket snyggare kan dom egentligen vara till nya formatet? Inte särskilt tänker jag.

När det kommer till nya spelsläpp så har vi Ryse (glorifierad QTE i rommarriket) och Forza 5 (snorsnygg bilköraraction) som intresserar mig väldigt lite. Det enda som jag kan komma på som jag är pepp på är Dead Rising 3 eftersom jag verkligen gillade dom tidigare spelen.

131122_knack

Playstation 4 känns lite peppigare när det kommer till funktioner, kul med share-knapp som låter dig dela med dig av videoklipp till Facebook. Men varför inte till Youtube? Nåja, streama till Twitch.tv och Ustream finns i alla fall!

I spelväg känns både plattformaren Knack och förstapersonsskjutaren Killzone Shadow Fall bara snark. Jag tyckte Contrast såg spännande ut tills Victor bestämde sig för att såga det i P3 Spel som sänds imorgon (spoiler, sorry!) så där finns det inte så mycket att lira heller.

Så egentligen tycker jag att man kan ta det lite lugnt, låta dom nya konsolerna landa och se vad det blir av dom. Dessutom släpps ju Xbox One i Sverige först någon gång i början på nästa år, medans Playstation 4 stegar in på marknaden om en vecka. Det går såklart att importera Xbox One med då kostar det en slant extra.

För min egen del så lär det ändå sluta med att jag skaffar båda. Trots mitt svala intresse är en Xbox One hemklickad från Irland är i skrivandets stund på väg hit, men just nu är det lite oklart hur jag ska få den eftersom UPS inte lyckades komma in i huset och att ringa och fråga efter portkod var visst inget alternativ.

Nåja, jag får återkomma med intryck när det är löst. Så summan av det här inlägget får bli: UPS, vilka nollor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Sebastian Magnusson - 22 november, 2013

Att det kostar en slant extra att importera Xbox One vet jag inte om jag håller med om. 4 400 inkl. porto från t.ex. Amazon Frankrike är nog t.o.m snäppet under vad svenska butiker har som riktpris ännu?

Men för att inte bara vara dryg och negativ så kan jag ju säga att jag helt håller med om din analys i övrigt. Ingen anledning att köpa dem än… men det gör jag ändå :P

Angelica - 22 november, 2013

Sebastian: Oj, det var bra deal! Jag vet att Webhallen säljer importerade snordyrt, men där tillkommer såklart en extra mellanhand ju. Jag antar att det dyker upp köpanledningar på horisonten snart iaf :)

Ilir Gjonbalaj - 23 november, 2013

Glöm inte att MS har gått så långt och säger att även voice commands är regionslåsta.
Så Tyska kommandon för en tysk-köpt enhet osv.

Fleischer - 23 november, 2013

Oroar ni mer och mer över microtransaction i nästa generations fullprisspel. Nästa alla release spel till xb one verkar ju ha det och även GT6 skulle väl få det? Bådar inte gott.
PS4a för mig nu och en XB när Titanfall släpps. :D

Niklas - 25 november, 2013

Först och främst blir det en Ps4 även om jag alltid har förespråkat Xbox före Ps. Men som det ser ut nu så tycker jag Ps4 är mer intressant. Kommer säkerligen bli en Xbox One senare sen. Den som lever får se. Såg verkligen sett fram emot att spela Watch Dogs nu den 29 Nov till PS4 men nu får man istället spela lite trötta releasespel. Men vad ska man göra åt det när man suktar efter den nya generationen

Mats N - 25 november, 2013

Sida?

Jag kommer förstås att spela båda, även om launch-spelen, helt enligt traditionen, verkar vara rena dyngan allihop. Dock lite förvånad över att Sony gjort en handkontroll som inte är fullt lika vidrig som den gamla, och att Microsoft utrustat Xbone med en som känns liten, plastig och felkonstruerad.

Jonas - 5 december, 2013

Jag sitter hellre hääär, vid min PC och luktar på blommorna!

Henrik - 28 januari, 2014

Vart är spelen? Tills det finns ett tiotal spel som intresserar mig är mitt intresse för nästa spelgeneration kallt som is.

Och det ser ut som att jag kommer få vänta på mina rollspel. Atlus släpper ju Persona 5 till PS3 :)

Magnus - 10 juni, 2014

Hej! Det här var ju en kul sida, men det var länge sedan något nytt publicerades… Har du slutat blogga?

Angelica - 12 augusti, 2014

Magnus: Nä, aldrig! Bara… sporadiskt.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp